Aceasta este rețeta salatei de varză ușor murată. Lista de ingrediente se găsește în material.
Atenție: Zahărul are rol în procesul de fermentare. Pentru un conținut mai mic de zahăr, lăsați salata la frigider timp de 2-3 zile înainte de consum. Zahărul va fermenta și procentul acestuia va scădea.
Poftă bună!
Dacă aveți probleme cu colesterolul și mâncați această salată zinnic, o să observați o ușoară scădere a acestui colesterol direct pe analize. Te salut! Vreau să-ți arăt rețeta pentru cea mai tare salată din lume. Și există trei motive pentru care salata asta este efectiv cea mai tare din lume. Unu la mână, se face foarte ușor. Doi la mână, după ce ai făcut-o poți să o mănânci o săptămână din ea și pe zi ce trece devine mai bună. Și trei la mână, este cea mai ieftină salată din lume, te costă efectiv un leu o porție. Acesta este tatăl meu, este medic și el, deci ați putea spune că este recomandată de doi medici. Deci aveți și un second opinion la această rețetă. Salata asta se cheamă salată de varză ușor murată. Ușor murată pentru că nu avem de a face cu varza aia intens murată, care miroase urât când o ții în casă, ci este ușor murată prin propria saramură pe care imediat o să o facem. Ca și ingrediente avem nevoie de 2 kg de varză, 2 morcovi mari. Iar pentru saramura în care o să marinăm salata avem nevoie de 1 litru de apă, 2 linguri de sare, 100 grame zahăr, 100 ml ulei de floare a soarelui, 10-15 boabe de piper negru, 3 foi de dafin și 150 ml de oțet, 9%, oțetul ăla original de mere. Bun, după ce ți-ai luat aceste ingrediente, ai nevoie de un borcan mare și o oală în care să faci acea saramură și facem în felul următor. O să dăm prin răzătoare varza și morcovii, astfel încât să fie în felul ăsta tocate mărunt și le amestecăm. Punem oală cu apă la fiert, 1 litru de apă peste care adăugăm 2 linguri de sare, 100 grame zahăr, 100 ml ulei de floarea soarelui, 10-15 boabe de piper negru, 3 foi de dafin și în momentul în care a dat în clocot, oprim focul și punem 150 ml de oțet, 9%. Mai departe, punem acest amestec de salată în borcan și turnăm saramura asta peste salată. După ce s-a răcit, pur și simplu punem acest borcan în frigider și putem să ne servim o săptămână sau două sau trei, depinde ce cantitate ne-am făcut și ea, cum ziceam, devine din ce în ce mai bună pe zi ce trece, pentru că oțetul, sarea și zahărul din acea saramură o să digere treptat, o să fermenteze conținutul din această salată și o să o facă mai ușor de digerat, mai bună la gust, mai fragedă și pe zi ce trece, culmea, mai sănătoasă. Și am uitat să adaug la beneficii. Beneficiul 4 este că e probabil cea mai sănătoasă salată din lume pentru că conține o tonă de vitamina C. Vitamina C este un puternic antioxidant care ajută în combaterea radicalilor liberi care atacă orice celulă din corpul tău. În plus, conține o tonă de potasiu și o cantitate considerabilă de fier care ajută la transportul oxigenului în corpul tău în celule. Acum fiți atenționați, un astfel de castronel de salată, de varză murată cu morcovi conține 54% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina C. 85% din valoarea zilnică recomandată de vitamina K. Și dacă duci lipsă de această vitamina K, ai un risc mai mare de a face osteoporoză și sângele tău nu se mai coagulează așa cum ar trebui. Castronelul ăsta are 3 grame de fibre, 2 grame de proteine și mai are o tonă de alte vitamine. Vitamina A, biotina, vitamina K1, potasiu și vitamina B6. Acum ce-mi place mie cel mai mult la această salată este că e ușor fermentată și această fermentare a salatei prin săramura aceea în care se scaldă și împreună cu fibrele din acea salată o fac cel mai bun probiotic pe care îl poți mânca și care este efectiv aur pentru microbiomul tău de aici din intestine care este atât de important pentru tot organismul nostru. Mai mult decât atât, varza este de asemenea un aliment bogat în potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale dacă suferi de hipertensiune. Varza aceasta din salată combate inflamatia cu ajutorul unor substanțe care se cheamă antocianine, care sunt antioxidanți naturali. Dacă nu era suficient, în plus îți reglează digestia prin acest aport constant de fibre și îți protejează inima prin aportul constant de potasiu de care ai nevoie. În plus față de asta, această salată îți poate scădea din colesterolul rău pentru că pe lângă fibrele pe care le are, are și anumite substanțe care se cheamă fitosteroli, adică steroli vegetali. Și aceste două substanțe și fibrele solubile în apă și acești fitosteroli practic îți blochează absorbția de colesterol de la nivelul intestinelor. Deci dacă aveți probleme cu colesterolul și mâncați această salată zilnic, o să observați o ușoară scădere a acestui colesterol direct pe analize. Și practic mâncând această salată ai zilnic acest aport de legume cu frunze verzi care cel puțin pe studii, pe animale, demonstrează o foarte mare prevenție în apariția cancerului. Deci iată toate aceste beneficii care se duc și la inimă, și la digestie, și la colesterol, și la prevenția cancerului, și la inflamație, și la aport corect de fibre și o îmbunătățire considerabilă a microbiomului. Le poți avea pe toate prin această super simplă salată. O faci o singură dată pe săptămână, mănânci în fiecare zi din ea, în fiecare zi devine din ce în ce mai bună. Și cum ziceam, salata asta te costă fix un leu. Vă urez poftă bună, dar chiar, scrieți-mi în comentarii, faceți-vă salata asta, gustați-o în fiecare zi și spuneți-mi ce părere aveți despre ea. La mine în casă e de nelipsit.