CIOCOLATA CALDĂ: Combustibilul natural pentru creierul tău.

23.5.2023

Știai că o ciocolată caldă făcută corect poate deveni combustibilul ideal pentru creierul tău?
Secretul? Pudra de cacao 100%, fără zaharuri ascunse și alte ingrediente inutile. Combin-o cu lapte, puțină miere (dacă o preferi mai dulce), câteva condimente preferate și obții o băutură delicioasă și sănătoasă.

Evită variantele din comerț pline de zahăr și aditivi. 👍🏻

STUDII:

 

 

Îți cade tensiunea, îți cade rigiditatea arterială și îți îmbunătățește funcția endotelială. Ok, de necrezut și într-adevăr este de necrezut pentru că am căutat acest studiu și foarte mulți oameni au scris în comentarii la astfel de filmulețe acestui doctor Lee și el pune și pe blogul lui. Nu are o referință și acest studiu în care ne spune că numărul de celule stem crește de două ori atunci când consumi două ciocolate calde pe zi lipsește, dar am căutat alte date științifice, iar rezultatele sunt incredibile.

În primul rând, acest prim studiu care studiază practic efectul acestor flavonoizi – pentru că ciocolata, pulberea de cacao de fapt, cacao, despre ea vorbim, conține foarte mulți flavonoizi, printre care și această quercitină. Ceea ce s-a demonstrat în acest studiu este că oamenii (și în cazul de față au fost 211 participanți) care timp de 12 săptămâni au consumat 900 de mg de flavonoizi pe zi, au avut o îmbunătățire foarte mare a vitezei de procesare a memoriei și a funcției executive. Asta înseamnă că pulberea de cacao, praful de cacao, este probabil unul din cele mai bune nootropice pe care poți să le consumi.

Deci, nu mai cheltui bani pe suplimente care îți promit faptul că o să gândești mai bine și o să fii mai focusat, ci poți să începi cu această pulbere de cacao. Atenție, vorbim despre pulberea de cacao care nu este dulce, care este amăruie, și fix acești flavonoizi îi dau acel gust amărui. Nu vorbim despre ciocolată caldă de exemplu Nesquik și altele asemănătoare, pentru că dacă te uiți pe ingredientele unui Nesquik, o să vezi în mare parte ai zahăr în această băutură și undeva la 8% sau 9% cacao. Ceea ce îți dorești este să îți cumperi din comerț efectiv cacao pură, praf de cacao 100%, și cu acel praf de cacao să îți faci această băutură cu lapte. Poate îi pui și un pic de miere sau un pic de zahăr după gust – eu nu pun absolut nimic. Sau, dacă poți și o consumi o dată dimineața, o dată la prânz, o dată seara, poți să ajungi la această cantitate de 900 mg de flavonoide și să ai efectiv acest nootropic natural.

Mergem mai departe și am găsit alte studii. Acest studiu confirmă faptul că acest consum regulat de cacao poate să scadă tensiunea arterială și rigiditatea arterială, dacă îl consumăm zilnic. Următorul studiu ne arată că acest consum regulat de cacao îți îmbunătățește funcția endotelială, adică acele văscioare mici pe care le avem, în acele capilare. Atenție, dacă unim toate capilarele din corpul nostru putem să facem înconjurul lumii de două ori! Acele capilare sunt niște tubulețe super performante, este o super tehnologie inimaginabilă de pereți care se contractă, se dilată și care sunt permeabili și lasă lucrurile să treacă prin ele. Cacaua ajunge acolo și prin acești flavonoizi practic îmbunătățește această funcție endotelială a acestor văscioare.

Ultimul studiu argumentează faptul că această cacao poate să îmbunătățească funcția mitocondriilor, care sunt fabricile din celulele noastre, și toate celulele noastre au aceste mitocondrii, prin îmbunătățirea disponibilității de oxid nitric care ajută practic la structura și funcția mitocondriei.

Cireașa de pe tort este această epicatechină. Epicatechina este un alt flavonoid care s-a demonstrat că, atunci când este consumat regulat, îți crește concentrația de celule stem. Celulele stem sunt acele celule primordiale care se pot transforma în orice altă celulă și sunt esențiale pentru repararea țesuturilor. Deci, dacă ești bolnav și vrei să devii sănătos, sau dacă vrei să nu te îmbolnăvești, această epicatechină este absolut esențială și o poți obține din această cacao.

Reține, nu vorbim despre ciocolată caldă care este plină de zahăr; încearcă să o eviți pe aceea sau doar să o bei de plăcere. Vorbim despre pudra de cacao 100%, ce faci cu un lapte – o linguriță plină de cacao, o amesteci, poate pui ceva de gust – și aia este băutura care este un nootropic natural. Îți îmbunătățește memoria, îți îmbunătățește funcția cognitivă, îți îmbunătățește viteza ta de procesare și te ajută și la creșterea numărului de celule stem, funcția endotelială, îți cade tensiunea, îți cade rigiditatea arterială și îți îmbunătățește această funcție a mitocondriilor, care sunt fabricile de energie. Poftă bună la băut cacao naturală!

De interes pentru tine

De ce TUȘEȘTI non-stop? Explicații, soluții și remedii reale.

De ce TUȘEȘTI non-stop? Explicații, soluții și remedii reale.

În profunzime
De ce TUȘEȘTI non-stop? Explicații, soluții și remedii reale.
De ce ne miroase gura urât și care sunt soluțiile HALITOZEI?

De ce ne miroase gura urât și care sunt soluțiile HALITOZEI?

În profunzime
De ce ne miroase gura urât și care sunt soluțiile HALITOZEI?
Ceremonia cu Ayahuasca: Experiența unui medic | BOABE DE CUNOAȘTERE | cu Dr. Gabriel Cicu

Ceremonia cu Ayahuasca: Experiența unui medic | BOABE DE CUNOAȘTERE | cu Dr. Gabriel Cicu

Boabe de cunoaștere
Ceremonia cu Ayahuasca: Experiența unui medic | BOABE DE CUNOAȘTERE | cu Dr. Gabriel Cicu