“Domnu’ doctor, eu n-am luat Durex in viata mea!”

Ma pregatesc sa externez un cuplu donator-primitor. El, sotul, i-a donat intr-un gest admirabil si profund umanitar jumatate de ficat sotiei lui care sufera de o ciroza hepatica in stadiul terminal.

Iubesc cuplurile de donatori. Si intr-un fel ii invidiez. Am impresia ca prin gestul lor extraordinar de donare efectiv ne pun in umbra toata activitatea, de parca am fi mecanicii care ii schimba rotile pe traseul de F1 lui Schumacher. Jos palaria.

Iar externarea unui astfel de cuplu te pune pe linia de front a triumfului medical. Doi oameni care se interneaza, unul aproape mort iar altul perfect sanatos, iar dupa o procedura SF la care asisti de la cap la coada, cei doi pleaca, primul sanatos si cu zeci de ani in fata lui, si al doilea la fel cum a venit, in pofida operatiei majore pe care a suferit-o.

Asta face aceste externari un deliciu emotional pentru orice rezident. Le duc fisa de externare zambind, cu indicatiile scrise coerent si cu arsenalul de vorbe pe care le expun pentru a 50-a oara, despre ce au voie sa manance si ce nu au voie sa bea, cand sa vina la controale si cum sa ia medicatia imunosupresoare, sa nu se abata de la nicio doza si sa ma sune la orice ora, indiferent de zi sau noapte, daca apar febra, greata, starea generala deteriorata.

Amandoi imi zambesc, iar domnul, nonsalant, ma intreaba direct:

– Domnu doctor, spuneti-mi, Durexu il mai iau?

Ma uit la doamna care se uita atent la mine, asteptand raspunsul.

– Pai da, sigur, puteti sa-l folositi la fel ca si pana acum, ii raspund.

– Pai pana acum nu am mai luat, doar aici in spital am mai luat Durex.

Wow. Mi-e greu sa cred ca cei doi porumbei, amandoi impartind un salon si un ficat, au intretinut relaxii sexuale, aici, cu tuburi atarnand din burta din care a curs ceva ascita, cu pansamente pe ei si perfuzii agatate in pom. Dar, ce-i drept, e ceva de admirat, cum reusesc ei sa tina flacara aprinsa chiar si in ipostazele cele mai nefavorabile.

– Pai de ce nu ati mai folosit Durex pana acum? il intreb eu, incercand sa patrund mai adanc in poveste.

– Pai cum, la ce sa-l folosesc, imi zice el. Aici, rezidentul d-stra mai mic ne-a zis sa luam Durex imediat dupa operatie.

Sunt si mai contrariat. Ma intreb ce rezident l-ar fi sfatuit asta si deja imi compun textul pentru respectivul obsedat sexual.

– Dumneavoastra l-ati intrebat despre contraceptie? il intreb eu.

– Nu domnu, cum… pai ce-s eu, nebun? Eu fac ce-mi zice doctorii. Daca a zis doctoru’ sa iau Durexu’ eu il iau, am facut tot ce mi-ati zis.

Ma uit prin jur sa vad daca nu cumva sunt filmat cu camera ascunsa.

Deodata doamna intervine abrupt, incercand sa-si stapaneasca rasul:

– Fanee, se zice DI-U-REX baa nu DUREX, aoloo numai la prostii ti-e capu’ ala …

(Diurex este un diuretic care ii ajuta pe transplantati si operati sa elimine ascita, lichidul care se acumuleaza din varii motive in burta dupa operatie si in general lichidul in plus din organism )

Case solved.

Acesta este un pasaj din viitoarea mea carte care va aparea in toamna la editura “ReadersDoGood“.

One thought on ““Domnu’ doctor, eu n-am luat Durex in viata mea!”

Add yours

Leave a Reply

Up ↑