Lipsa locului de parcare te (poate) face mai sanatos!

Stai cumva intr-un oras aglomerat si iti este greu sa gasesti un loc de parcare, fie la munca, fie langa casa?

Cel mai probabil, problema nu este lipsa locului tau de parcare, ci conditiile pe care ti le impui cu privire la acest loc. Probabil ca ti-ai dori ca acest loc sa fie chiar in fata casei, pe trotuarul de langa blocul tau, sau la un maxim 2-3 minute de mers distanta.

Acum incearca sa extinzi aceste conditii. Seteaza-ti parametrii locului de parcare ideal pe o raza de 1km distanta de locuinta / birou. Si poti incepe cautarea locului la 1km distanta de casa/ birou, pe masura ce te apropii, si daca nu-l gasesti, indeparteaza-te de casa/birou cu 1 km si parcheaza la o distanta mai mare. Presupunand ca vei parca la o distanta medie de 500-1000m de locul considerat initial ideal, vei face dus intors, dimineata si seara, o medie de 1-2km / zi, adica 20-40km / luna.

Avantajele acestor 20-40km, in plus, pe luna:

  • fitness cardiovascular si pulmonar crescut ( inima si plamani)
  • risc redus de boli de inima ai accident vascular cerebral
  • gestionarea mai buna a afectiunilor cum ar fi hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemie, dureri articulare si musculare sau diabet
  • oase mai puternice și echilibru îmbunatatit
  • cresterea fortei și rezistentei musculare
  • scaderea grasimii corporale

Iata cum transformi, printr-o schimbare de gandire, lipsa locului de parcare in beneficii concrete de sanatate. Opusul medaliei este sa dai ture cu masina, nervos, cautand acel loc de langa casa.

Spor!

Leave a Reply

Up ↑

Discover more from @doctor.mihail's Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading