Site icon @doctor.mihail's Blog

De ce asigurarea de viață este o idee bună în 2020: 5 beneficii concrete

Cifrele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) arată că, în 2019, aprecierile pentru asigurările de viață au înregistrat o creștere de 7% față de anii trecuți și continuă să crească și în 2020.

Cu toate acestea, majoritatea încă este reticentă la ideea de asigurare pentru viață, din motive dintre cele mai diverse. Multe persoane cred că o astfel de asigurare presupune o investiție prea mare, de care nu vor ajunge să profite la maximum pe parcursul vieții.

În realitate, o asigurare de viață înseamnă mult mai mult decât economisirea pentru evenimente neplăcute sau pentru viitorul îndepărtat, iar contextul social nu a fost niciodată mai potrivit pentru a face o astfel de alegere.

Ce beneficii concrete îți aduce o asigurare de viață?

1. Îți acordă sprijin important în cazul unei probleme medicale neașteptate

O asigurare de viață oferă în primul rând protecție, dar și posibilitatea de a investi sau economisi. În plus, pot fi adăugate, în funcție de nevoie, clauze suplimentare prin care ai un un confort financiar semnificativ și nu îți faci griji suplimentare din cauza costurilor de tratament, spitalizare sau alte servicii medicale necesare pentru sănătatea ta.

Când vine vorba despre afecțiuni care îți pot pune în pericol viața, acțiunea cât mai rapidă este esențială. Cu cât abordezi mai repede o problemă medicală, cu atât tratamentul va fi mai ușor și mai eficient.

2. Te poate ajuta să îți susții pasiunile și stilul de viață

Cu siguranță, până la momentul actual, ți-ai dat seama cum îți place să trăiești, în ce pasiuni alegi să investești frecvent și ce lucruri îți aduc cea mai mare satisfacție.

Ei bine, o asigurare de viață vine în sprijinul acestor lucruri și te ajută să ai, pe lângă visuri, și un plan concret de acțiune, pe care te poți baza oricând.

3. Îți permite să faci investițiile la care visezi, fără griji

Poate că te-ai gândit și te-ai răzgândit de zeci de ori cu privire la o afacere de familie pe care ți-o dorești. În acest caz încrederea în viitor este mai mare pentru că o asigurare de viață înseamnă și administrarea activă a programelor investiționale de către experți în domeniu. 

Cu asigurarea de viață de tip Dinamic Invest ai diferite programe de investiţ­ii din care poţ­i să alegi, în funcție de înclinația ta către risc. Stabilești moneda în care dorești să investești, euro sau lei, iar la finalul contractului ai o sumă de bani strânsă pentru ceea ce ți-ai propus să faci. În plus, în cazul unui eveniment nefericit, cei dragi primesc sprijin financiar.

Dacă vrei investi­ții pe termen scurt sau mediu și bani în plus mai târziu, sub formă de rente, asigurarea de via­ță tip Smart Plan este produsul potrivit. Plătești o singură dată, la începutul contractului, apoi banii sunt alocați într-un program investi­ţional cu o clasă scăzută de risc.

4. Ai protecție financiară pentru familie

Orice tip de asigurare ai alege, ai certitudinea că familia ta are un suport financiar semnificativ în cazul unui eveniment neplăcut. 

A-ți face o asigurare de viață nu înseamnă a fi pesimist și a te gândi la potențiale întâmplări nefericite, ci a fi responsabil pentru tine și pentru cei din jurul tău.

5. Tipuri de asigurare de viață pentru care poți opta la Allianz-Țiriac

Allianz-Țiriac oferă o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește asigurările de viaţă. Astfel, poți alege un produs care se potrivește planurilor și nevoilor tale. Iată ce variante ai la dispoziție:

Planul de economisire „Zâmbet” pentru planurile de viitor și hobby-urile copiilor tăi pe care și le pot îndeplini chiar și în situația în care tu ai parte de un eveniment nefericit.

Asigurarea Dinamic Invest, pentru diferite programe de investiții cu care poți accesa pietele interne sau internaționale de capital. 

Smart Plan, pentru investiții pe termen scurt și mediu, când ai nevoie de mai mult sprijin prin încasări periodice de rente.

Optim Invest este o asigurare de viată de cu prima unică, care te ajută să investești o sumă de bani într-un orizont mediu de timp. În maximum 10 ani, ai bani puși deoparte, iar în cazul unui eveniment nefericit, cei dragi beneficiază de protecție financiară.

Partener – planul de economisire care te ajută să pui bani deoparte, pentru zile mai liniștite la pensie.

Asigurarea de viaţă Protect, asigurarea temporară pentru tine, în caz de accident, la care poţi adăuga şi acoperirea de tratament în străinătate şi a doua opinie medicală pentru afecţiuni medicale grave. 

Life Help, asigurarea de viață pentru boli grave, care îți asigură confort financiar și acces la medici și clinici de top.

Pe lângă asigurările standard, Allianz-Țiriac oferă și o serie de clauze suplimentare de risc, pe care le poți adăuga asigurării de bază, în funcție de nevoile tale.

Acestea fiind spuse, încrederea în viitorul tău și al celor dragi este mai mare când te bazezi pe un sprijin concret, iar asigurarea de viață este o alegere înțeleaptă pe care o poți face în 2020.

Faceți alegeri sănătoase și aveți grija de voi! 🙏🏻

Exit mobile version