Evident ca titlu este un clickbait. Pentru ca eu, de fapt, o iubesc. ( @doctor.mihail )
In drum spre Belgrad rasfoiesc poze. Dau de poza asta, ma uit 3 minute la ea. O editez putin. Imi aduc aminte de momentul in care a fost facuta. Cine a facut-o? Am impresia ca imi amintesc, dar de fapt este creierul meu care pentru a ma calma umple golurile cu informatii false.Era un cuplu mai in varsta, el cu pantaloni bej, ea cu o vesta tot bej, zambind la noi.
Nici vorba, nu mi mai aduc aminte. Inchid telefonul, il deschid iar in 10 secunde. Intru pe iBooks, downloadez 10 carti pe care stiu ca nu le voi citi, si tocmai gandul asta ma determina sa incep prima carte. Teoria Relativitatii … o carte uimitor de simplu de inteles. Realizez ca si in asta a constat geniul lui Einstein, in puterea de a explica pe intelesul tuturor ideile lui inovative. Citesc primele 10 pagini; inchid, e prea mult. Dau drumul la Music, bag #carlasdreams – #antiexemplu hm, chiar imi plac versurile. Nu as fi crezut acum vreo 5 ani ca voi asculta asemenea muzica comerciala; acum realizez ca si aceasta are o valoare si este facuta prin multa munca care se simte in calitatea produsului, lucruri pe care inainte le negam din start. Fac un selfie cu filtru de catel si il trimit unei prietene. “O arzi international” imi raspunde. Zambesc fara sa i raspund, fiind sigur ca-mi va simti zambetul oricum. Mi se zbate pleoapa de jos de la ochiul stang. wtf? Ce muschi e ala. Deschid iar – intru pe aplicatia de anatomie. Adaug layere de muschi peste un schelet rotitor pana apare – Muschiul Extraocular Oblic Inferior … stiam oricum (yeah right!) ; inchid.. ? telefonul este o unealta incredibila, daca o folosesti corect. Eu am toate amintirile stocate in contul de iCloud. Pot calatori in timp oriunde vreau, imediat, cu doua clickuri. Pot citi orice vreau. Gandurile lui Einstein, direct pe ecran. Pot asculta orice vreau. Pot chiar scrie aceste randuri doar dictand in casca, iar asistentul personal scrie dupa dictare. Iubesc tehnologia.
In acelasi timp inteleg si parerile de genul (citez:) “pe vremea mea era altfel “ si “ oamenii se vedeau, vorbeau fata in fata, se priveau in ochi, nu vedeai atatea fete coborate in niste ecrane, nu vedeai mese de prieteni in oras, toti fizic la aceeasi masa, dar mental fiecare in alta parte cu ajutorul micului telefon, oamenii mergeau la usa si bateau – cioc cioc, “Tiotia Tania, Misha vihodit na ulitzu?| … acum telefoanele distrug vietile sociale, le robotizeaza, le reduc la numarul de ‘lickeuri’, iar noi in loc sa cautam prietenii ajungem sa cautam numere … “ , insa eu nu sunt de acord!???? Orice exces este rau. Zaharul ??industrializat induce o epidemie de obezitate si diabet, dar tot acest zahar ne-a salvat de foame si ne asigura un aport caloric degent, oricand, fara sa fim nevoiti sa ne suim in copaci dupa fructe sau sa vanam caprioare prin padure.
.
Acelasi lucru se intampla si cu tehnologia. Lafel cum zaharul poate fi (este deja) responsabil de declinul sanatatii publice, lafel si tehnologia poate provoca declinul vietii sociale. Tot ce trebuie sa ai este iubire de sine si creier ? pentru a folosi lucrurile bune cu masura. Iesi in oras si lasa-ti telefonul acasa, n ai ce face cu el, toti prietenii tai sunt oricum acolo.(am incercat asta, mi-a placut, cred ca mai incerc) Opreste-te cand te gasesti dand scroll-down cu o fata inmarmurita ???? prin feedul de FB; nu are niciun sens, mai bine te uiti in tavan, mintea ta e cu siguranta mai interesanta. Investeste-ti timpul in lucruri mai interesante, si nu-ti va ramane timp decat pentru lucrurile cu adevarat uimitoare pe care le poate face tehnologia.
PS: Si te rog, macar 1 din 3 apusuri de soare nu le poza. Savureaza-le??
Esti tare!
Elle est pardonnée à tout le monde à moins qu’elle s’en fout…
everything you do comes back to you????